Overleg tussen VVE’s over overlast – wat kunnen we doen?

Op 5 februari 2022 hebben leden van het bestuur van de VVE Noordmolenwerf en de VVE Delftsche Poort overleg gehad over overlast rondom onze gebouwen. Met name in de VVE Delftscheport zijn er veel studentenhuizen ontstaan. De laatste tijd ziet het bestuur wel meer ouders die appartementen kopen voor hun uitwonende kinderen wat iets meer binding creëert met de omgeving dan dat er sprake is van onderverhuur aan veelal ook buitenlandse studenten. Ook blijven studenten daardoor langer wonen en is doorgaans te zien dat ook hun leefstijl dan wat rustiger wordt.

De VVE Delftsche Poort heeft eerder al een commissie in het leven geroepen tegen overlast en treedt er consequent tegenop. Bewoners worden op hun gedrag aangesproken, er is contact met de wijkagent en bij hardnekkige overlast wordt ook de politie ingeroepen. De politie heeft hier een protocol voor en kan ook boetes uitdelen.

Wel is de eerste stap altijd eerst in gesprek gaan met de bewoners. Het bestuur van de Delftsche Poort kan desgewenst hierin bemiddelen en contact leggen. Er werd ook geopperd om appgroepen aan te maken zodat bij overlast direct een signaal gegeven kan worden. Vaak hebben bewoners ook niet door dat ze overlast veroorzaken.

Ons bestuur heeft gevraagd of we een overzicht van de appartementnummers gezien van onze kant van het gebouw kunnen ontvangen want vaak is het niet eens duidelijk welk appartement het betreft wat contactopname moeilijk maakt.

Indien u overlast ervaart kunt u ons bestuur benaderen en kunnen we u in contact brengen met het bestuur van de Delftsche Poort en de bewoners.

Ook bij de Gemeente Rotterdam vindt u informatie over alle soorten overlast en hoe de Gemeente hierbij kan helpen: https://www.rotterdam.nl/loket/overlast-doorgeven/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *