Samen tegen de duivenoverlast

Beste bewoners, hierbij een oproep van een van onze bewoners om samen op te treden tegen de duivenoverlast:

Voorgaande jaren zag ik zo nu en dan een duif op mijn balkon. Dit jaar konstateer ik een grote toename van het aantal duiven. Dagelijks zie ik nu  een of meerdere duiven op het balkon. Ik begin dit als overlast te ervaren. 

Een van de oorzaken is waarschijnlijk het stenen gebouwtje aan de overkant van het water. Vroeger was dit gebouwtje een urinoir. Het gebouwtje is niet meer toegankelijk voor mensen maar nog wel voor de duiven. Bij het dichtmetselen van de deuren, is men kennelijk vergeten de gaten aan de straatkant ook dicht te maken. Het gebouwtje doet nu dienst als poep-en broedplaats voor duiven. 

Eerder deed ik een oproep aan de bewoners om de troep in het water te melden bij de gemeente. Blijkbaar heeft een aantal bewoners dit ook gedaan, getuige het feit dat de dag na mijn oproep, het water werd schoongemaakt.

Ik zou nu een nieuwe oproep willen doen om massaal de duivenoverlast te melden en met name ook het gebruik  van het gebouwtje door de duiven. Ik ga ervanuit dat het aantal duiven in de buurt zal verminderen zodra de gaten dicht zijn gemaakt. Als u bij google zoekt op : overlast melden Rotterdam, kunt u een formulier selecteren en invullen met name ook over overlast door duiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *