Warm water wordt verkregen van Stadsverwarming. Vergelijkbaar met de centrale verwarming geldt dat alle koud- en warmwaterleidingen tot en met de stopkraan eigendom zijn van de VvE en dus tot de gezamenlijke delen behoren.

Veel van de appartementen in ons gebouw hebben geen separate afsluiting voor het koud en / of warm water. Voor werkzaamheden aan de leidingen is daarom vaak centrale afsluiting nodig.

Voor werkzaamheden aan de waterleidingen is het volgende van belang:

  • De werkzaamheden dienen door een erkende installateur te worden verricht. Net als bij de verwarming dit graag opgeven bij VVE Diensten. De werkzaamheden zullen worden verricht door de huisaannemer i.v.m. bekendheid met de situatie door: Technisch bureau Verwaal BV, Schiedam, 010 4090101. Ook kan gekozen worden voor S. van der Waal, Rotterdam, 06-31993941.
  • U dient medebewoners minimaal 48 uur van tevoren te informeren over een (tijdelijke) afsluiting van de waterleiding; voor bekendmaking kunt u gebruik maken van de mededelingsborden bij de vier liften.
  • U wordt verzocht werkzaamheden na 9 uur te laten verrichten zodat bewoners in ieder geval hun ochtendroutine kunnen uitvoeren.

Belangrijk: Het vervangen van kranen op het privégedeelte van de waterleiding is uitsluitend
toegestaan indien deze voorzien zijn van een terugslagklep, zodat de koud- en warmwatervoorziening van andere bewoners van het complex niet wordt verstoord.

Tip: Bij renovatie laat u indien mogelijk een afsluitkraan plaatsen in uw appartement zodat u de watertoevoer naar uw appartement onafhankelijk kunt reguleren.