Ons appartementencomplex is voorzien van een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Dit systeem wordt aangedreven door enkele centraal geplaatste ventilatiemotoren. Het voordeel hiervan is dat er altijd ventilatie plaatsvindt in uw appartement. 

Voorwaarde is wel dat u ervoor zorgt dat er regelmatig ook lucht van buiten naar binnen kan in uw appartement via roosters boven uw raam of door een raam af en toe op een kier te zetten. Ook is het belangrijk dat het ventilatiesysteem niet geblokkeerd wordt door de ventilatie-openingen in de keuken, toilet of badkamer niet volledig open te zetten of iets in het ventilatiegat te stoppen.

Het aansluiten van apparatuur zoals een actieve afzuigkap met motor is niet toegestaan. Dit verstoort het ventilatiesysteem en veroorzaakt het verspreiden van ongewenste geuren naar andere appartementen. Afzuigkappen zonder motor (eventueel met schakelbare afsluitklep) zijn wél toegestaan.

Tot slot is het belangrijk dat u de ventilatiekappen in uw woning regelmatig vrijmaakt van stof en vuil. Op deze manier werkt het centraal mechanisch ventilatiesysteem zo optimaal mogelijk. Een verkeerd gebruik van het ventilatiesysteem heeft afgelopen periode twee kapotte ventilatoren veroorzaakt. Het bestuur vraagt alle bewoners de regels voor gebruik in acht te nemen om dit te voorkomen.

Zie ook artikel 27 van het Huishoudelijk Regelement.